De Makers

 

Via Cannnella

Grotestraat 34
5431 DK Cuijk

E. info@viacannella.nl
W. www.viacannella.nl
T. 0485 31 50 57

 

RECEPT: Borrelplank met Aoili

WIJ HEBBEN ALLES VOOR MENSEN DIE DE GENEUGTEN DES LEVENS KUNNEN WAARDEREN

Via Cannella staat te boek als woon- en kookwinkel, maar eigenlijk wordt de winkel van Assur en Tina Manders in Cuijk met die termen tekortgedaan. “Wij hebben een ontzettend breed assortiment op het gebied van wonen”, stelt Assur. “Onze lijfspreuk is: waar wonen kunst wordt. Dat komt voort uit het feit dat wij alles hebben voor mensen die de geneugten des levens kunnen waarderen.”

Waarmee Assur niet bedoeld dat het assortiment niet toegankelijk is. “De kunst staat vooral voor het ambachtschap, want heel veel producten die we hier verkopen zijn met de hand gemaakt.

Bij ons is er een grote overlap van vakmanschap en kunst”, vervolgt Assur, die samen met Tina de winkel ooit begon op 30m2 in de Kaneelstraat. Vandaar de naam Via Cannella (Italiaanse vertaling van Kaneelstraat). De huidige winkelpanden aan de Korte Molenstraat en Grotestraat beslaan inmiddels 1.400 vierkante meter. “Waar we alles hebben op het gebied van koken, wonen, eten en slapen.”

Door het brede assortiment laat Via Cannella zich lastiger vangen in een eenduidige typering. “Wij hebben bijvoorbeeld het grootste assortiment (mond geblazen) vazen van Nederland. Maar ook kussens, meubels, kaarsen, lampen, tafelkleden, plaids en zepen. Maar hoe leg je uit dat we heerlijke balsamico en olie verkopen en daarnaast ook vazen en kussens. Eigenlijk zijn we een kleine Bijenkorf, maar dan veel mooier en leuker. Zelfs uit de grote stad staan ze versteld van ons aanbod. We hebben alles om thuis een sfeer te creëren waardoor je optimaal kunt genieten van al het ‘Goei Gerei’ uit het Land van Cuijk.”

Toerisme
Assur is ook betrokken bij het toeristische platform ‘Cuijk verrassend’. Facebook Cuijk verrassend is een actueel medium met veel beleving. Cuijk is namelijk het centrum van een waterrijk gebied. Ten oosten zijn de Mookse Plassen en de Mookerheide en ten noorden zijn de Kraaijenbergse Plassen. Cuijk en omstreken is volgens Assur ‘On-Nederlands’ mooi. Dit gebied zal uitgroeien tot een groot toeristisch trekpleister voor mensen die van water, wandelen en fietsen houden. Tevens kun je in Cuijk-centrum heerlijk shoppen. Vaak eindigt zo’n shopdag op een terras waar u kunt genieten van “Cuijks Goei Gerei”.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?