De Makers

 

Doe-boerderij An ‘t Hoag

Walsert 6
1234 XZ Rijkevoort

E. info@ant-hoag.nl
W. www.ant-hoag.nl
T. 0485 37 14 72

 

RECEPT: Beef Tataki Salade

ZORG VOOR HET LAND VAN CUIJK
Doe-boerderij An ’t Hoag in buurtschap De Walsert bij Rijkevoort is een kleinschalige en idyllische boerderij waar zorg en begeleiding worden gegeven aan mensen met een hulpvraag. “We zijn er trots op hier te kunnen doen wat we willen doen, samen met onze eigen omgeving en de dingen die de natuur ons biedt”, vertelt Patricia Verschuren.

Bij An ’t Hoag worden kleinschalig koeien, varkens en kippen gehouden voor de vleesproductie. Verder is er een plantenkwekerij voor vele soorten groenten, een groot moeshof en een minicamping. “Ons productieproces verloopt natuurvriendelijk, zonder spuitmiddelen of kunstmest. De consument kan zelf groenten komen snijden uit de moeshof, kersen plukken of vlees kopen uit de vriezer”, verduidelijkt Patricia het concept achter de doe-boerderij. “Wanneer een dier geslacht wordt, kunnen mensen zich inschrijven op een vleespakket. Door het jaar heen slachten we twee koeien, drie varkens en zo’n vijftig kippen. Alles wat we hier doen mag niet biologisch genoemd worden, maar dat is het wel. En eigenlijk net even iets meer dan dat. Er zit ook een bepaalde filosofie achter, zeker bij de moeshof (0,3 hectare).”

Betrokkenheid
Bij An ’t Hoag, dat al vijf generaties in de familie is, worden agrarische activiteiten gecombineerd met zorg. Patricia Verschuren: “Wij bieden met onze projecten dagbesteding op maat. Door het creëren van werkplekken kan een specifieke doelgroep geholpen worden. Deze dagbesteding heeft re-integratie van de zorgvrager in de maatschappij als einddoel. Wij vinden het belangrijk dat de zorgvrager zich betrokken en zeer gewaardeerd voelt.”

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel in De Walsert. “Onze boerderij is actief in het onderhoud en aanleggen van struinpaden in
de buurt. Daarnaast onderhouden we houtwallen en andere groenstroken voor collega-agrariërs en de gemeente. Zo creëren we een win-winsituatie voor alle partijen.”

Inloggen

Wachtwoord vergeten?