De Makers

 

Van Raaij Witlof

Sint Hubertseweg 28
5443 ND Haps

E. info@vanraaijwitlof.eu
W. vanraaijwitlof.eu
T. 06 26 37 28 86

RECEPT: Witlofstamp met appel & spekjes

HET PROCES IS GEAUTOMATISEERD, MAAR DE WITLOF IS VOLLEDIG BIOLOGISCH GETEELD

De naam Van Raaij Witlof is wellicht niet bij iedereen bekend, maar velen kennen het bedrijfspand. Wie over de provinciale weg van Haps naar Sint Hubert rijdt, komt net buiten Haps langs de moderne (grijze) loods van het bedrijf van Gert-Jan van Raaij. “Het pand is 5.000 vierkante meter en bedoeld voor de productie en verwerking van witlof en het huisvesten van de opslag van alle machines en werktuigen voor de teelt”, aldus Van Raaij over het kenmerkende gebouw.

Want behalve witlof, teelt Van Raaij ook sperziebonen, aardappelen, gerst en erwten. Met de bouw van het bedrijfspand werd ook het arbeidsproces zoveel mogelijk gemoderniseerd. “De teelt van de witlofwortels vindt in de openlucht plaats. Maar de productie van de witlof gebeurt in een geconditioneerde ruimte.”

Bijzonder is het arbeidsproces binnen bij Van Raaij, waar heftrucks in de buurt van het personeel zijn verbannen en de robots nagenoeg geluidloos zijn. “Het bedrijfslawaai is minimaal en ook de belasting voor het milieu is te verwaarlozen”, verduidelijkt hij. Al het werk is geconcentreerd in één hal. “Dat werkt prettiger, voor de mensen. En het geeft een veel beter over zicht. Je ziet in een oogopslag wat er binnen de hal gebeurt.” Het zware werk bij Van Raaij wordt zoveel mogelijk gedaan door robots, zowel in het productieproces als voor de aan- en afvoer van (gereinigde) kisten.

Biologisch
De witlof van Van Raaij vindt uiteindelijk zijn weg naar diverse supermarkten in Europa. “Het proces is weliswaar binnen in een hal, maar de producten komen nog steeds volledig biologisch tot stand. Dat maakt onze witlof zo bijzonder”, onderstreept hij tot slot.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?