De Makers

 

Hendriks Agrifarm

Nieuw Erf 8
Heijen

W. www.hendriksagrifarm.nl
T. 06 25 06 13 40

RECEPT: Kip op z'n Spaans

GESTAAG GROEIEN, MAAR ALTIJD OOG VOOR KWALITEIT

Bij Hendriks Agrifarm staat behalve een goede kwaliteit ook duurzaam produceren hoog in het vaandel. Het bedrijf uit Heijen produceert op jaarbasis ongeveer 2,2 miljoen kilo kippenvlees en ook nog eens 2,1 miljoen kilogram aan aardappelen. “Wij willen als Hendriks Agrifarm gestaag groeien, waarbij we altijd oog houden voor kwaliteit”, benadrukt eigenaar Henk Hendriks.

Traag groeiende vleeskuikens en akkerbouw vormen de hoofdmoot bij Hendriks Agrifarm. “Ik ben er trots op dat ik dit bedrijf hebben kunnen opbouwen met een hoge kwaliteit producten die op een duurzame manier zijn geproduceerd en juist daarom ook aftrek vinden bij onze afnemers”, vervolgt Hendriks. “Wij zijn een net bedrijf met een goede uitstraling. Wij hebben oog voor de omgeving, gelegen tussen het Maasduinengebied en de Duitse grens. Meerdere mensen vinden ook hun werk bij ons.”

Regionaal
Behalve vleeskuikens en aardappelen, produceert Hendriks Agrifarm nog suikerbieten, tarwe en maïs. Over de duurzame manier van produceren, vertelt Hendriks: “De kuikens komen, als ze net zijn geboren uit het ei, op ons bedrijf en worden na zeven weken als kip geleverd aan slachterijen. Een week later komen er weer nieuwe kuikens. De traag groeiende kuikens worden gevoed met eigen tarwe en tarwe uit de regio en ze bevatten nagenoeg geen antibiotica. De aardappelen worden in de regio verwerkt tot kant en klare versproducten. En dat al bijna vijftig jaar lang!”

De vleeskuikens worden als ‘Goed Nest Kip’ geleverd aan Plukon in Blokker. De aardappelen zijn voor Peka Kroef in Odiliapeel. De consument vindt de kip vervolgens in het schap bij Albert Heijn. De aardappelen zijn bij nagenoeg bijna alle retailers in Nederland te verkrijgen.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?