De Makers

 

Heldro IJs

St Janstraat 41
6595 AA Ottersum

E. info@heldro.nl
W. www.heldro.nl
T. 0485 51 15 93

   

RECEPT: Freakshake Aardbei

AL TACHTIG JAAR HEEL GEWOON, MAAR TOCH ZO BIJZONDER

Heldro IJs mag gerust een begrip worden genoemd. Het ambachtelijke ijsbedrijf is gevestigd in Ottersum en heeft het Niersdorpje min of meer op de culinaire kaart gezet. Inmiddels beschikt Heldro ook over een ‘opscheppunt’ in Nijmegen, maar nog steeds rijden liefhebbers graag om voor een heerlijke bolletje ijs, of meer. “Onze medewerkers, de ‘Helden van Heldro’, zorgen dagelijks voor talrijke geluksmomenten bij onze gasten en klanten”, weet Jan Verbeeten van Heldro IJs.

Verbeeten noemt het ijs van Heldro ‘het witte goud’. Een term die hij niet zelf heeft bedacht, maar die is overgedragen door gasten. “Want de smaak is uniek. Zo uniek zelfs dat liefhebbers het op enig moment ‘het witte goud uit Ottersum’ zijn gaan noemen.”

De basis voor de roem is in de jaren ’30 gelegd door Sjef Heldens, dan nog bakker van beroep. Hij richtte in 1938 het Ambachtelijk IJsbedrijf De Heldro op. Nu, ruim tachtig jaar later, wordt nog steeds volgens het oude, geheime recept ijs gemaakt bij Heldro. “Zoet, zacht en vol van smaak, precies zoals Sjef het bedoeld heeft”, weet Verbeeten.

‘Culinair erfgoed’
Heldro IJs levert direct aan ijsliefhebbers via zogeheten ‘opscheppunten’ in Ottersum en Nijmegen, maar het ijs is inmiddels ook bij veel supermarkten te koop. “Wat we hier al tachtig jaar doen, is heel gewoon, maar tegelijkertijd ook heel bijzonder”, vertelt Verbeeten. “Vanwege het unieke recept. Het ijs is altijd vers en van pure eenvoud.” Dat ijsliefhebbers voor hun ‘geluksmomentje’ graag omrijden naar Ottersum, vervult Verbeeten -die onder andere in Overloon en Vierlingsbeek eigenaar is van een PLUS-supermarkt en het ijsbedrijf in 2016 overnam- met trots. “Misschien zijn we stiekem wel onderdeel van het culinair erfgoed van onze streek”, besluit hij met een knipoog.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?