De Makers

 

Varkensbedrijf Geurts 

Kolkweg 25
Mill

E. varkenshouderijk@geurtsmill.nl
T. 06 41 74 04 71

RECEPT: Balkenbrij

MET ONS FAMILIEBEDRIJF DRAGEN WE BIJ AAN DE LEEFBAARHEID VAN DEZE STREEK

Vleesvarkenshouderij Geurts Mill VOF produceert varkensvlees op een duurzame, verantwoorde wijze, met oog voor dier, leefomgeving en milieu. “Wij zetten in op kwaliteit en duurzaamheid. De dieren verblijven daarom in een moderne, ruime stal, die aan alle actuele eisen van dierenwelzijn en milieu voldoet”, vertellen eigenaren Henri en Dorien Geurts.

“We ontvangen de biggen met een gewicht van 25 kilogram van onze biggenleverancier”, legt Henri uit. “Ze zijn dan tien weken oud. Wij verzorgen de varkens tot ze het gewicht bereiken van ongeveer 120 kilo. Behalve dat onze dieren verblijven in een moderne stal, krijgen ze voedsel dat voor een zeer groot gedeelte bestaat uit reststromen, afkomstig van de humane voedingsmiddelen industrie. Een ander deel bestaat uit maïs, die we zelf verbouwen op het land. Daarnaast passen we binnen ons bedrijf fermentatie toe, waardoor alle granen beter verteerbaar worden gemaakt voor de varkens. De voedingsgrondstoffen worden hier dus hoogwaardig gebruikt; er is sprake van een circulair systeem.”

Geurts Mill produceert op jaarbasis ongeveer één miljoen kilogram vlees. “Wij leveren onze varkens aan een slachterij in Brabant. De consument vindt het vlees vervolgens in het koelvak van alle grote supermarktketens. Uiteraard met het Beter Leven 1-ster keurmerk. We zijn trots op ons product!”

Groeiambities
Geurts maakt zich ook hard voor het bestaansrecht van (familie)bedrijven in het Land van Cuijk. “Met onze eigen onderneming willen we bijdragen aan de leefbaarheid van deze streek. Waar mogelijk doen we zaken met lokale leveranciers: voor materialen, installaties, maar ook op het gebied van dienstverlening en advies”, verduidelijkt hij. Naast varkens is er ook een akkerbouwtak. De bedrijfsslogan ‘Geurts Mill: pigs & more!’ is zodoende zorgvuldig gekozen. Dorien besluit: “We hebben ambities om in de nabije toekomst activiteiten uit andere sectoren aan ons bedrijf toe te voegen.”

Inloggen

Wachtwoord vergeten?