Recepten
Klassieke Tiramisu
Nagerecht
Nici koffie en automaten
Ingrediënten voor 4 personen
5 eieren, gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)
75 gram suiker
500 gram mascarpone
200 ml slagroom
8 eetlepels Marsala
150 ml espresso koffie
12 lange vingers
2 el cacaopoeder
Bereidingswijze
- Klop in een kom met een handmixer de eidooiers met de suiker tot een luchtige crème.
- Roer de mascarpone los met een vork en meng dit met het eidooiermengsel.
- Doe de slagroom in een andere kom en klop het mengsel stijf met een mixer.
- Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.
- Meng de Marsala met de koffie en een eetlepel suiker in een maatbeker.
- Breek de lange vinger in tweeën en leg op de bodem van het schaaltje. Schep hier twee eetlepels van het Marsalamengsel over.
- Schep hier 1 tot 2 eetlepels van het mascarponemengsel op de lange vingers.
- Herhaal dit nog een keer zodat je twee lagen lange vingers krijgt en twee lagen marscarpone.
- Zet de schaaltjes in de koelkast en laat de tiramisu minstens 2 uur opstijven.
- Voordat je de tiramisu serveert, bestrooi je de toplaag met wat cacaopoeder.