Recepten
Gevulde courgette
Hoofdgerecht
Meibloem Geitenkaas
Ingrediënten voor 4 personen
2 courgettes, gewassen
1 Granny Smith appel, gewassen en in kleine blokjes
180 gram zachte Meibloem geitenkaas, in stukjes gebrokkeld
2 el honing
2 el grove mosterd
4 el grof gehakte walnoten
1 el gedroogde dragon
Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de courgette in de lengte en hol beide helften uit met een lepeltje.
- Leg de courgettehelften op de bakplaat en besmeer de binnenkanten gelijkmatig met de mosterd.
- Verdeel de appelblokjes over de courgettehelften en daarna de stukjes geitenkaas en walnoot.
- Verdeel de honing over de courgettes en maal er wat peper over en bestrooi met de dragon.
- Plaats de bakplaat met de courgettes in het midden van de oven en bak de gevulde courgette in 30 minuten gaar.