Recepten
Ovenschotel met kip en groenten
Hoofdgerecht
Wellness Hotel Brabant Mill
Ingrediënten voor 4 personen
1 Hele Kip
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 el cajunkruiden
2 el olijfolie
½ Courgette
½ Aubergine
1 rode paprika
1 gele paprika
1 venkel
300 gr zoete aardappels
Peper & zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de hele kip doormidden. Meng in een kommetje een uitgeperste teen knoflook, de cajunkruiden en 2 eetlepels olijfolie. Smeer de kip in met het kruidenmengsel.
- Leg de kip in een ovenschaal en plaats voor 15 minuten in de oven.
- Snijd de courgette, aubergine, venkel, zoete aardappel en de paprika’s in gelijke stukken en meng ze met wat zout en peper, 2 eetlepels olijfolie en nog een uitgeperst teentje knoflook. Voeg na de eerste 15 minuten de groenten toe aan de kip in de ovenschaal.
- Verlaag de oven naar 150 graden.
- Rooster de kip en groenten in 30 minuten gaar. Serveer de kipschotel met een frisse salade.