Recepten
Meerval uit de oven
Hoofdgerecht
Aquafood
Ingrediënten voor 4 personen
800 gr Meervalfilets
50 gr knapperig brood
4 tenen knoflook, gepeld
1 blikje ansjovis in olie
140 gram zongedroogde tomaatjes in olie
2 handvol verse basilicum
1 verse Spaanse peper
40 gram Parmezaanse kaas
1 citroen, schil geraspt
1 el Balsamico azijn
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd het brood in grove stukken en maal het in de keukenmachine fijn. Al draaiende doe je er 2 tenen gepelde knoflook bij en wat olie uit het blikje ansjovis. Bewaar het kruimelige mengsel in een kom.
- Doe de ansjovis, tomaatjes, basilicum, de overige knoflook, de Spaanse peper en Parmezaanse kaas in de kom van de keukenmachine en pureer het. Voeg de rasp van de citroenschil toe en knijp de citroen erboven uit. Voeg de balsamico azijn toe en pureer tot een stevig pasta.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de meervalfilets erin. Besmeer de vis met een dikke laag puree en bestrooit met broodkruim. Bak de vis in 15 tot 20 minuten gaar in de oven. Serveer met gekookte aardappelen en een salade.