De Makers

 

Aquafood

Boekelsebaan 2
Landhorst

E. info@aquafood.nl
W. www.aquafood.nl
T. 06 51 82 24 70

RECEPT: Meerval uit de oven

ONS DOEL IS EEN LEKKER, GEZOND EN DUURZAAM PRODUCT OP DE MARKT TE BRENGEN

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Aquafood. De viskwekerij in Landhorst draagt zorg voor het gehele kweekproces. Van eitje tot vis en van filering tot verwerking. “Wij kweken meerval die wordt verwerkt voor consumptie. Onze verse meervalfilet en gerookte meervalfilet zijn onder andere te koop bij supermarkt Jan Linders”, aldus Stephan Geurts van Aquafood.

Vraag en aanbod bepalen het volume dat op jaarbasis wordt geproduceerd bij Aquafood. “Wij hebben wij een ruime productiecapaciteit en een samenwerkingsverband met enkele meervalkwekers. Ons doel is een lekker, gezond, duurzaam en betaalbaar product op de markt te brengen. Hiertoe hebben wij diverse producten in ons assortiment”, legt Geurts uit. Het productieproces – van eitje tot supermarkt – verloopt volledig duurzaam. “Het is een gezond product, zonder belasting voor het milieu en zonder gebruik van medicijnen.”

De (Afrikaanse) meerval wordt gekweekt in een gesloten recirculatiesysteem, waarbij minimale hoeveelheden water en energie worden verbruikt. De kweekvissen krijgen geen hormonen en medicijnen toegediend en krijgen geen genetisch gemodificeerde organismen als voedsel. “De meervallen worden gezond en eerlijk gekweekt en verwerkt in het Land van Cuijk. Doordat wij werken met korte kanalen is het een product dat nagenoeg geen belasting kent voor het milieu.”

Lekker en gezond
Aquafood biedt een viertal producten. Verse filet van 200 tot 400 gram (zowel naturel als gemarineerd), op maat gesneden verse filet van 170 gram (zowel naturel als gemarineerd – beter bekend als ‘superfilet’), gerookte meerval in filets van 150 gram en gezonde snacks die worden bereid uit meervalfilet. Geurts benadrukt tot slot: “We zijn er trots op dat we hier een duurzaam product hebben, maar het belangrijkste van alles is dat het ook nog eens heerlijk smaakt.”

Inloggen

Wachtwoord vergeten?