Recepten
Geplukte big
Hoofdgerecht
Groenz
Ingrediënten voor 4 personen
1,5 kilo procureur van De Maashoeve
Dry-rub
1 el komijn
1 el chilipoeder
1 el paprikapoeder
1 el gerookte paprikapoeder
2 el bruine suiker
1 el peper
1 el cayennepeper
1 el zout
500 ml Groenz appelsap
4 kleine ciabattabroodjes
4 augurken, in plakjes
4 el barbecuesaus
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten van de dry-rub. Dep het vlees een droog met keukenpapier en smeer daarna in met de dry-rub. Laat de rub zolang mogelijk – minimaal 1 uur tot maximaal 12 uur – intrekken.
- Verwarm de oven voor op 110 graden.
- Leg het vlees in een ovenschaal en plaats deze in de oven. Bak het vlees in 2 uur gaar totdat de kerntemperatuur 70 graden is. Bestrijk elk half uur het vlees met de appelsap.
- Haal het vlees uit de oven, leg het op aluminiumfolie en bestrijk het voor een laatste keer met de appelsap. Vouw het folie dicht. Verlaag de temperatuur van de oven naar 90 graden. Plaats het vlees terug in de oven en gaar het totdat de kerntemperatuur van 88 graden is. Dit kan 3 tot 5 uur duren.
- Laat het vlees een half uur rusten in de ovenschaal.
- Trek nu met 2 vorken het vlees uit elkaar. Breng het vlees eventueel op smaak met wat peper en zout.
- Beleg het ciabatabroodje met wat pulled pork, wat plakjes augurk en de barbecuesaus.