De Makers

 

Fruitpark Groenz

Heikant 7
5836 CK Boxmeer/Sambeek

E. info@groenz.nl
W. www.groenz.nl
T. 06 22 54 82 75 (Anja Hendriks)
T. 06 49 94 82 78 (John Hendriks)

RECEPT: Geplukte Big

GROEN, GROENER, GROENZ...

Zoals verwacht mag worden van een bedrijf met de naam Groenz, staat de natuur voorop bij het fruitpark in Sambeek. Er wordt puur
biologisch geproduceerd en van verspilling is eigenlijk geen sprake. “Wij maken sappen, jams en stroop, maar ook de fruitbomen zijn bij ons te koop”, aldus John Hendriks van Fruitpark Groenz.

Het concept dat Groenz hanteert is bijzonder. Bij Groenz zijn namelijk ook het fruit en zelfs de fruitbomen te koop. “Terug naar de roots”, noemt Hendriks dat. Met ‘puur eigen biologisch fruit uit het park’ produceert Groenz elk jaar zo’n 1.400 flessen appelsap (750ml), 500 mixdrankjes (250ml) en 500 potjes stroop en jam. Hendriks: “Al naar gelang de productie in het park en wat over blijft, wordt ons fruit ook gebruikt op vlaaien, in smoothies en voor verse fruitsappen.”

In het speels aangelegde park zijn verschillende soorten fruitgewassen te vinden, zoals appels, peren, bessen, bramen en nog veel meer. “Er is veel te zien en veel te leren. Ook geven we rondleidingen en opdrachtrondgangen voor de leer- en nieuwsgieringen. Nieuw is de binnentuin in één van de grote kassen.”

Toerisme
Groenz biedt meer dan alleen fruit, fruitbomen en fruitige producten. Ook fietstoeristen, wandelaars en andere dagrecreanten vinden met regelmaat hun weg naar het fruitpark. “Wij leveren speciale relatiepakketten en we zijn het enige inpakpunt van het officiële streekpakket van het Land van Cuijk”, vertelt Hendriks. “Verder zijn Wij een informatiepunt voor het bosgebied Schraalzand (bij Boxmeer) en zetten wij ons in om oude fruitrassen in stand te houden.” Fruitpark Groenz is tevens een Toeristisch Ontmoetingspunt (TOP) namens het Regioneel Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. “En we hebben een tuincafé waar we eerlijke gerechten aanbieden.”

Inloggen

Wachtwoord vergeten?