Recepten
Ei-wrap met avocado en zalm
Lunch
Bens BoerderEi
Ingrediënten voor 4 personen
2 avocado’s
1 komkommer
8 eieren
8 el melk
1 el Provençaalse kruiden
100 gram veldsla
8 plakjes gerookte zalm
Olijfolie
Peper en zout
Bereidingswijze
1. Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees kruislinks in tot de schil. Lepel het vruchtvlees uit de schil en doe dit in een kommetje.
2. Schil de kommer en snijd het in de lengte doormidden. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne plakjes.
3. Breek alle eieren boven een grote kom en voeg de melk, de kruiden en wat peper en zout toe. Klop de eieren met een garde los zodat deze luchtig is en zonder klonten.
4. Verwarm in een koekenpan een scheut olijfolie en bak een omelet van een kwart van het eimengsel. Bak in totaal 4 omeletten.
5. Leg per bord een omelet erop een bord en verdeel de avocado over de vier borden. Doe dit ook met de komkommer, veldsla en zalm. Rol dan de ei-wrap op en garneer het met wat overgebleven veldsla.