De Makers

 

Bens BoerderEI

Beerseweg 29A
5443 NL Haps

E. info@hetscharrelei.nl
W. www.hetscharrelei.nl
T. 06 10 88 68 44

RECEPT: Ei-wrap met avocado & zalm

Scharreleieren van Bens, dat is wat ik wens

Bens BoerderEi produceert op een duurzame wijze jaarlijks zo’n dertig miljoen Bens BoerderEitjes. Deze vinden hun weg met name naar supermarkten in Noordrijn Westfalen (Duitsland). “Duitsland ver weg? Helemaal niet!” Onze eieren zijn eerder in Düsseldorf dan in Amsterdam”, aldus Hugo. Consumenten uit het Land van Cuijk worden beleverd via de eierautomaat die bij de boerderij aan de Beerseweg in Haps staat. “Wij zijn een echt gezinsbedrijf. Samen met mijn ouders run ik ons legpluimveebedrijf. Mijn broer Brian is verantwoordelijk voor de eierverzameling, aldus Resi.

“Omdat wij beseffen dat er na vandaag een morgen is”, onderstreept familie Bens de duurzame manier van produceren. “Al onze kippen lopen los, kunnen heerlijk scharrelen, stofbaden, rennen en hoog in de volière (de boom) slapen. Kortom alles wat een kip wil. Onze hennen worden gehouden volgens de strenge richtlijnen van IKB, KAT en VLOG die ervoor zorgen dat het welzijn van de hennen gegarandeerd is en de hygiënevoorschriften zorgen voor een veilig ei. Wij geven onze kippen regionaal (in Noordwest-Europa) geteeld voer. In onze duurzame stallen, met eigen energieopwekking, leggen onze kippen elke dag weer een lekker en gezond duurzaam Bens BoerderEitje. Op locatie zijn wij klimaat positief. Dit betekent dat we naast de stroom die we zelf gebruiken er nog stoom over is voor 60 huishoudens. Bij het familiebedrijf wordt het ‘Cradle to Cradle’-principe gehanteerd, oftewel volledig hergebruik van grondstoffen. “Wij streven naar klimaat neutrale eieren.”: verduidelijkt Resi. “Ons bedrijf kent zeer lage emissies van fijnstof en broeikasgassen en van al onze pluimveemest worden mestkorrels gemaakt. Mest is geen afval, maar voedsel voor de plant. Door deze korrel groeien bijvoorbeeld in Burkina Faso (West-Afrika) weer voedselgewassen. Hiermee leveren we een bijdrage aan het wereld voedselvraagstuk.”

Maatschappelijk verantwoord
Duurzaamheid vertaalt zich volgens Hugo ook in werkgelegenheid en oog hebben voor de maatschappij en de regio. “Wij zorgen voor banen op ons bedrijf én in de keten. Wij leveren allerlei maatschappelijke diensten aan diverse verenigingen en organisaties. Bens BoerderEi is bijvoorbeeld ook de leverancier voor eieren aan de Voedselbank Land van Cuijk”.

Kijk ook op www.hetscharrelei.nl voor meer info.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?