De Makers

 

De Valkhoeve Mill

Valkweg 11
5451 PX Mill

E: info@devalkhoevemill.nl
W: www.devalkhoevemill.nl
T: 0486 43 12 24

RECEPT: Boerenbol

NATUURLIJK GENIETEN BIJ DE VALKHOEVE MILL

Bij het horen van de naam De Valkhoeve Mill gaan de gedachten als eerste uit naar het Bezoekerscentrum van natuurgebied De Kuilen en de bijbehorende Brasserie met Bed en Breakfast. Bij de Valkhoeve hoort echter ook de daaromheen liggende biologische boerderij. “Sinds het voorjaar van 2018 verkopen we op de Valkhoeve ook ons eigen biologisch vlees voor de consument en staat het op onze menukaart”, vertelt Carolien Geurts van Kessel. Het gaat om Piétrain varkensvlees en Black Angus rundvlees.

Over het concept zegt Jan Geurts van Kessel verder: “We zijn een gesloten veehouderij. Dit betekent dat de dieren hier worden geboren en blijven totdat ze slachtrijp zijn. Ze krijgen de kans om hun natuurlijke gedrag te vertonen zoals de varkens in hun moederpoel laten zien en mogen in alle rust opgroeien. Het gaat hier echt om ‘van grond tot mond’. Je kunt de dieren altijd zelf zien in de weilanden rondom De Valkhoeve.”

Genieten
Het nieuwe aanbod biologisch varkensvlees en rundvlees draagt volgens Carolien tevens bij aan het ‘genieten van de prachtige omgeving’. “Wij zijn trots op onze biologische boerderij en het prachtige Land van Cuijk waar we wonen. Elke dag werken we hier met veel plezier en genieten we van de dieren en de omgeving. Wij laten zien dat ‘boeren’ en dierplezier goed samengaan. Zo kunnen we de inwoners van het Land van Cuijk, schoolklassen en toeristen kennis laten maken met het boerenleven, de natuur en eerlijk & heerlijk vlees dat met respect is geproduceerd”, vult Carolien aan.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?