De Makers

 

Jordans

Broek 3
Wanroij

E. info@louisjordans.nl
W. www.oesterzwammen.nl
T. 06 53 37 16 72

RECEPT: Oesterzwamtoren met rivierkreeft

PLUK DE DAG, PROEF EEN OESTERZWAM

Binnen het rijke AgriFood-aanbod van het Land van Cuijk, bevindt zich ook een minder bekend, maar zeker niet minder populair product: de oesterzwam. Bij kwekerij V.O.F. Jordans in Wanroij wordt jaarlijks zo’n 100.000 kilogram van deze zeer smakelijke paddenstoelen geteeld. “Het is een uniek, gezond en zeer milieubewust product”, aldus Louis Jordans van de gelijknamige oesterzwammenkwekerij.

Als lid van de Vereniging van Oesterzwammenkwekers zet Jordans zich elke dag in om oesterzwammen op de (culinaire) kaart te zetten en het gebruik van oesterzwammen als regelmatig terugkerend ingrediënt bij zowel consumenten als horecaondernemers te verhogen. “Alle kwekers die bij deze verenigingen zitten, dus ook wij, werken actief aan een milieubewuste teelt van dit kwaliteitsproduct. De vereniging helpt ons met innovatie, verwerking, afzet en onderzoek”, legt Jordans uit. “Onze slogan is: pluk de dag, proef een oesterzwam.”

Bewuste eters
Door opname in ‘Goei Gerei’, zowel met dit verhaal als een eigen recept, hoopt Jordans de populariteit van oesterzwammen in het Land van Cuijk verder te vergroten. “De oesterzwam wordt ook wel de vegetarische biefstuk genoemd”, verheldert de Wanroijse kweker de succesformule achter deze eetbare paddenstoel. “De zwam behoudt na het bakken een stevige bite.” Bovendien is een oesterzwam zeer gezond. “Het is een ideaal product voor bewuste eters en mensen met een dieet vanwege het relatief hoge eiwitgehalte, het zeer lage vetgehalte en het ontbreken van cholesterol. Er zitten ook stoffen in, die een kanker remmende werking laten zien en een anti-diabetische werking hebben.” Jordans besluit met een lach: “Dat ze daarbij ook nog eens heerlijk smaken, is natuurlijk mooi meegenomen.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?