De Makers

 

Hello Veal
Voor al uw kwaliteits kalfsvlees

Mullemsedijk 26
5844 AR Stevensbeek

E. info@helloveal.nl
W. www.helloveal.nl

T. 06 24 86 25 70 (Hennie) / 06 24 86 25 70 (Celeste)

Wij, Hennie & Celeste Bongers, runnen al vele jaren Hello Veal, een kalverhouderij in Stevensbeek. We maken van onze kalfsvlees o.a. droge worst, BBQ-worst en leverworst, maar maken ook complete vleespakketten.

Onze kalveren
Onze kalveren worden gehouden in stallen met genoeg lucht, licht en een zachte rubberen vloer. De kalveren die worden gehouden in de veehouderij komen uit de omgeving en zijn allemaal traceerbaar. Om het welzijn van de dieren te kunnen garanderen voldoet onze veehouderij aan strenge duurzaamheidseisen en zijn we in het bezit van het MDV certificaat en IKB certificaat.

Rosé kalfsvlees
Kalfsvlees komt van jonge runderen van maximaal 12 maanden oud. Er bestaan 2 soorten kalfsvlees: gangbaar blank kalfsvlees en rosé kalfsvlees. Rosé kalveren leven langer dan de gangbare kalveren en hebben vaak een beter leven. Rosé vleeskalveren gaan na 8 tot 9 weken over op ruwvoer. De kalveren worden geslacht tussen de 8 en 12 maanden. Steeds meer rosé kalveren worden onder de acht maanden geslacht. Het vlees is rosé van kleur. Een derde van de kalveren wordt gehouden voor rosé vlees.

Rosé kalfsvlees is een luxeproduct dat in vergelijking met gangbaar vlees veel smaakvoller is. Vanwege de jonge leeftijd is het vlees roze van kleur, zacht en erg mals. Het vlees is rijk aan belangrijke voedingsstoffen, licht verteerbaar en kent een laag vetgehalte. Rosé kalfsvlees past dus uitstekend in een gezond eetpatroon. In kalfsvlees zitten belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B1, vitamine D, eiwitten en ijzer. Kalfsvlees is een magere vleessoort.

Winkel
Onze winkel is elke zaterdag geopend van 9:30 tot 13:00 uur.
Maar u kunt ons altijd bellen voor een afspraak.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?