De Makers

 

Globemilk

Erflanden 6
5831 ZA Boxmeer

E. sales@globemilk.com
W. www.globemilk.com
T. 0485 56 54 60

 

RECEPT: Puntzakpannenkoek met aardbeien

BIJ GLOBEMILK GELOVEN WIJ IN DE KRACHT VAN FAMILIE

Ooit begon Globemilk als klein familiebedrijf. Inmiddels is het Boxmeerse melkbedrijf een internationaal merk. “Maar in de basis is er niets veranderd. Globemilk is 100% onafhankelijk en gelooft in de kracht van familie”, onderstreept eigenaar René van der Vleuten. “Het meest trots ben ik op onze medewerkers. Zij maken het verschil.”

Bij Globemilk worden houdbare zuivelproducten gemaakt. Behalve melk gaat het ook om ijs, room en melk met een smaakje. “Na aankomst van de melk van de boeren wordt deze gestandaardiseerd tot bijvoorbeeld halfvolle of volle melk en daarna UHT-verhit om ‘m houdbaar te maken”, legt Van der Vleuten uit. “Door dit ultrakorte ‘hitteshot’ worden ongewenste bacteriën doodgemaakt en blijft de smaak van verse melk behouden.”

Jaarlijks wordt ongeveer 100 miljoen liter melk verwerkt bij Globemilk. Die melk blijft deels in Nederland, maar gaat ook naar Azië en het Midden-Oosten. “We zijn de enige producent van houdbare melk in Nederland. Hierdoor hebben we een unieke positie, zeker omdat we de enige zijn die houdbare melk van echt Nederlandse origine kan exporteren. Overigens zijn onze producten verkrijgbaar in bijna elke supermarkt in Nederland.”

Verbonden
Van der Vleuten geeft aan zich nauw verbonden te voelen met het Land van Cuijk. “De cultuur van de regio zit in ons bedrijf. We vinden het dan ook belangrijk om bij te dragen aan onze regio. We zorgen voor werkgelegenheid voor zowel onze eigen medewerkers als die van onze partnerbedrijven. Daarnaast zorgen we dat één van de beste producten uit deze regio beschikbaar blijft voor deze regio en zetten we Boxmeer op de kaart.

Ik ben trots op onze medewerkers. Het is mijn missie dat onze medewerkers komen werken omdat ze dat graag willen. Niet omdat het moet.”

Inloggen

Wachtwoord vergeten?