De Makers

 

Familie Beelen

Zwaluwstraat 17
5451 PR Mill

E. info@beelenverhuur.nl
W. www.beelenverhuur.nl
T. 0485 44 24 00

RECEPT: Alle kippen op een stokje

WE HEBBEN HIER HEEL GEZONDE KIPPEN

‘De modernste vleeskuikenstal van Mill’, kopte De Neije Krant in 2015 toen de scharrelvleeskuikenstal van de familie Beelen werd geopend. Met de bouw van de nieuwe stal kon niet alleen het aantal scharrelvleeskuikens worden uitgebreid, maar werd ook een flinke stap gezet op het gebied van scharrelen en hygiëne. “Want wij zijn er trots op kuikens af te leveren, die op diervriendelijke manier én antibiotica vrij gehouden mogen worden”, aldus Gerrit en Jan Beelen.

De stal beschikt over een inpandige buitenloop en een inpandige hygiënesluis. Op het dak liggen zonnepanelen, maar de stal aan de Zwaluwstraat in Mill heeft ook een dak van sandwichpanelen, is uitgerust met speciale voerpannen, kent een warmtewisselaar, een klimaatcomputer, ventilatiekleppen, kuikenweger en een voerweger. Alles voor een optimaal dierwelzijn van de kuikens. “Wij houden hier kippen die vrij kunnen uitlopen”, vertelt Gerrit.

Gezonde kippen
De familie Beelen -ook Els en Kristel zijn betrokken bij de bedrijfsvoering - houdt 49.500 dieren volgens het ‘Beter Leven’-concept (1 ster).‘Dat betekent dat tenminste een kwart van de staloppervlakte overdekte uitloop kent, er voldoende daglicht is voor een natuurlijk dag- en nachtritme en de kuikens elke dag plantaardig voer krijgen. “We hebben hier dus heel gezonde kippen”, benadrukt Jan. Op jaarbasis produceert Beelen 600.000 kilogram vlees. “We houden de kuikens vanaf hun geboorte tot aan acht weken. Dan zijn ze klaar voor de slacht”, vervolgt hij. “Het vlees wordt geleverd volgens een concept, in samenwerking met Coppens diervoeding en De Kuikenaer in Dedemsvaart. En het vlees is te vinden in de schappen van de Albert Heijn.”

Inloggen

Wachtwoord vergeten?