Recepten
Lasagne met asperges en kip
Hoofdgerecht
Van Lith
Ingrediënten voor 4 personen
350 gr witte asperges, geschild
200 gr doperwtjes
1 ui, geschild en fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geschild en fijngesnipperd
75 gr boter
90 gr bloem
750 ml melk
300 gr gerookte kip, in plakjes
125 gr mozzarella kaas
1 pak lasagnebladen
Peper & zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 200 garden.
2. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de asperges 4 min voor en laat ze daarna uitlekken.
3. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui en knoflook totdat ze glazig zijn. Voeg de doperwtjes toe en bak ze 2 minuten mee.
4. Maak bechamelsaus door de boter in een pan te smelten en hierin de bloem te bakken. Roer goed met een garde door en laat het mengsel 3 minuutjes garen. Giet dan beetje bij beetje al roerend met de garde de melk toe zodat er een gladde witte saus is ontstaan. Laat dit nog een paar min op het vuur indikken en breng op smaak met wat peper en zout.
5. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie.
6. Leg eerst een laagje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Dek af met lasagnebladen en doe daar weer een laagje bechamelsaus. Dan een laag met de plakjes kip en de helft van de doperwtjes. Daarna weer lasagnebladen met bechamelsaus en nu de helft van de asperges en een laag met mozzarella kaas. Herhaal deze twee lagen normaals en eindig dus met de asperges met kaas.
7. Plaats de ovenschaal in de oven en bak de lasagne in 40 minuten goudbruin en gaar.