Recepten
Alle kippen op een stokje
Hoofdgerecht
Familie Beelen
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr kippendijenfilets, in blokjes
190 ml sojasaus
85 ml mirin
2,5 el sake
1,5 el bruine suiker
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 tl verse gember, geraspt
4 lente-uitjes, gesnipperd
Bereidingswijze
1. Meng de sojasaus met de mirin, de sake, de suiker, de knoflook en de gember in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat 7 minuten doorkoken tot het de dikte heeft van siroop. Houd 80 ml van de saus apart. Giet de saus over het kippenvlees, dek af en laat minstens 1 uur marineren.
2. Laat houten satéstokjes een uur in water weken. Verhit de grill. Steek de kip op de stokjes en gril ze ongeveer 6 minuten. Draai ze af en toe om. Lepel er de resterende saus over, strooi wat gesnipperde lente-uitjes erover en serveer.