Recepten
Boerenbol
Lunchgerecht
De Valkhoeve
Ingrediënten voor 4 personen
400 gram gehakt*
1 el Italiaanse kruiden
1 el paprikapoeder
2 el boter
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, gesnipperd
1 groene paprika, gesnipperd
250 gram champignons, in parten
4 Bourgondische bollen
2 lente-uitjes, in ringen gesneden
Barbecuesaus
Peper & zout
* rundergehakt of half-om-half gehakt van De Valkhoeve Mill
Bereidingswijze
1. Meng het gehakt met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en wat peper en zout naar smaak.
2. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de ui en de knoflook. Wanneer deze glazig zijn, voeg je het gehakt toe en bak dit rul mee.
3. Voeg dan de paprika en champignons toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verwarm de broodjes in een oven. Als ze krokant en warm zijn, haal je ze uit de oven. Snijd uit de bovenkant van het broodje een kuiltje uit. Vul het broodje met het gehaktmengsel en strooi er de lente-ui over.
5. Serveer het bourgondische broodje met wat barbecuesaus en een frisse salade.