Recepten
Oesterzwamtoren met rivierkreeft
Voorgerecht
Louis Jordans Oesterzwammen
Ingrediënten voor 4 personen
4 vastkokende aardappels
800 gr rivierkreeftenstaartjes
2 appels, geschild en in blokjes gesneden
1 ui, geschild en fijngesnipperd
4 grote augurk, in blokjes gesneden
20 stengels bieslook, fijngesneden
6 el mayonnaise
2 el tomatenkethup
2 tl paprikapoeder
2 dopjes whisky
24 oesterzwammen
2 tenen knoflook, uitgeperst
Olijfolie
200 gram slamelange
Bereidingswijze
1. Boen de aardappels schoon en kook ze in de schil gaar in water met wat zout. Laat de gekookte aardappels afkoelen. Snijd de aardappels in blokjes.
2. Meng in een kom de rivierkreeftenstaartjes, de blokjes appel, augurk, ui, aardappel en de bieslook.
3. Meng de mayonaise met de ketchup, paprikapoeder en whisky tot een saus en breng op smaak met peper en zout.
4. Verhit een flink scheut olijfolie in grote koekenpan, voeg de uitgeperste knoflooktenen toe en bak hierin de oesterzwammen. Breng op smaak peper en zout.
5. Plaats een ring in het midden van de borden en bouw het torentje door eerst een laagje rivierkreeftstaartjes in de ring dresseren, dan een oesterzwam, vervolgens rivierkreeften staartjes, en zo voorts, met als laatste een oesterzwam. Duw de inhoud van de ring een beetje aan en haal vervolgens voorzichtig de ring weg.