Recepten
Barendonkse Boerenkaassalade
Voorgerecht
Landgoed De Barendonk
Ingrediënten voor 4 personen
½ flespompoen
200 gram Aalshof Spirali eipasta
8 tomaten in verschillende kleuren, in parten gesneden
200 gram Barendonkse boerenkaas, in blokjes gesneden
1 kleine rode ui, geschild en fijngesnipperd
1 takje Basilicum
Dressing
10 gram platte peterselie, zonder steel
3 gram selderijblad, zonder steel
20 gram bieslook
100 ml olijfolie
50 ml gembersiroop
50 ml rijstazijn
Peper & zout
Bereidingswijze
1. Leg de halve flespompoen op een ovenschaal en plaats deze een half uur in een oven op 180 graden. Laat de pompoen afkoelen en snijd in blokjes.
2. Doe alle ingrediënten voor de puree in een beker en mix dit met een staafmixer totdat een homogene groene puree is geworden. Niet te lang draaien anders wordt de vloeistof warm en gaat deze verkleuren! Breng op smaak met peper en zout.
3. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
4. Verdeel de pasta over de borden, strooi de pompoen, tomaat, kaas en rode uit erover en besprenkel met de dressing. Maak het af met een blaadje basilicum en serveer.
Wist je dat dit het winnend voorgerecht van Keukenbazen in 2015 was?