De Makers

 

Landgoed De Barendonk

Millseweg 13
5437 NB Beers

E. receptie@barendonk.nl
W. www.barendonk.nl
T. 0485 31 64 36 / 06 22 44 72 54

 

RECEPT: Barendonkse Boerenkaassalade

WIJ DRAGEN ONZE TROTS OP HET LAND VAN CUIJK GRAAG UIT’

Bij het noemen van Landgoed De Barendonk gaan de gedachten niet automatisch uit naar koeien, kalveren en kaasmaken. Cultuur-historie, groepsvakantiehuizen, wandelen en zakelijke bijeenkomsten vormen allemaal termen die ook recht doen aan het Beerse landgoed. Aan de overzijde van de Millseweg bevindt zich het melkveefokbedrijf.” “Met focus op dierenwelzijn en de omgeving”, aldus mede-eigenaresse Liesbeth Hermanussen-Thijssen van Landgoed De Barendonk.

Met de melk die wordt geproduceerd door de melkkoeien op Landboed De Barendonk, wordt de zogeheten Barendonkse Boerenkaas gemaakt. “Wij produceren rauwmelkse kaas in verschillende smaken: jong belegen, Fenegriek, bieslook en Italiaanse kruidenkaas”, legt Liesbeth Hermanussen-Thijssen uit. Er wordt door de kaasmakers bewust gekozen voor rauwmelkse kaas. “Want dat geeft een intensere en pure smaak”, weet ze.De Barendonkse Kaas is behalve bij de eigen receptie ook te koop bij de kaaswinkel in Boxmeer, de Valkhoeve in Mill en bij Bakkerij Van Dijk in Beers.

Betrokkenheid
Het landgoed in het buitengebied van Beers ligt zo’n beetje in het hart van het Land van Cuijk. De betrokkenheid met de regio is groot. “Wij dragen onze trots op dit gebied graag uit, want het Land van Cuijk is een geweldig deel van Brabant om te wonen, werken en recreëren. Kortom, goei leven!”

Landgoed de Barendonk is een authentiek en duurzaam familielandgoed dat al 175 jaar familiebezit is. De combinatie van melkveebedrijf en recreatiebestemming geeft ons landgoed een speciale beleving. Wij zijn rentmeester van deze mooie parel. En die willen we zo goed mogelijk doorgeven aan de volgende generatie.”, vertelt Liesbeth Hermanussen-Thijssen tot slot.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?