Recepten
Runderbouillon
Soep
Familie Lange – Natuurzuiver rundvlees
Ingrediënten voor 4 personen
350 gram Natuurzuiver soepvlees aan stuk
2 mergpijpen
1 liter water
2 runderbouillonblokken
½ winterwortel, geschild en in plakken gesneden
3 stengels bleekselderij, geschild en in plakken gesneden
1 prei, geschoond, en in grove stukken gesneden
150 gram vermicelli
1 bosje bladselderij
Bereidingswijze
1. Breng het bevroren vlees met koud water in een gesloten hoge pan aan de kook. Op het moment dat het water begint te koken komt er schuim op. Laat het water doorkoken en haal het schuim eraf. Doe dit net zo lang tot er geen schuim meer boven komt.
2. Draai daarna het vuur op klein, en voeg de bouillonblokjes toe. Vanaf nu mag de bouillon niet meer koken. Leg de deksel op de pan en laat een klein kiertje open. Na 3,5 tot 4 uur is het vlees gaar en heeft de bouillon getrokken.
3. Kook de vermicelli in een andere pan in wat water gaar, giet het af en voeg aan de runderbouillon toe. Maak de bouillon af met de fijngesneden bladselderij. Breng de soep eventueel op smaak met wat peper en zout.
Runderbouillon is meer dan soep…
… het heeft een eetlust-opwekkende werking
… het heeft een helende werking bij verkoudheid of griep
… de runderbouillon is de basis voor een maaltijdsoep
… het soepvlees kan ook gebruikt worden voor ragout, een stoofschotel of in bami of nasi